18.2.12

Ανακαίνιση με νέα κουφώματα αλουμινίου


Εξοικονομήστε ενέργεια και αναβαθμίστε την κατοικία σας τοποθετώντας καινούργια κουφώματα από αλουμίνιο που θεωρείται ανθεκτικό υλικό με πολλά πλεονεκτήματα. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων από αλουμίνιο μπορεί να ανεβάσει και την αξία μεταπώλησης της κατοικίας σας. 
Με την αντικατάσταση κουφωμάτων από αλουμίνιο ο τελικός χρήστης επιτυγχάνει μια πληθώρα από οφέλη, όπως εξοικονόμηση ενέργειας, αισθητική αναβάθμιση, καλύτερη ηχομόνωση και στεγανότητα και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν η ελάχιστη συντήρηση που απαιτούν τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου, η δυνατότητα επιλογής χρωματισμού και η δυνατότητα προσαρμογής αυτοματισμών.

Οι λόγοι που ωθούν τον τελικό χρήστη σε αντικατάσταση κουφωμάτων είναι πολλοί και αυτοί οι λόγοι πρέπει να είναι και τα κριτήρια του κατασκευαστή για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιτυχημένη επιλογή συστήματος πρέπει να είναι αποτέλεσμα ορθολογικής αξιολόγησης όλων των παραμέτρων που αφορούν το κτίριο και τις ανάγκες του τελικού χρήστη. Ο ρόλων των κουφωμάτων είναι σημαντικός γιατί μπορεί να καθορίσουν το στυλ ενός χώρου, να σηματοδοτήσουν αν η κατασκευή της κατοικίας είναι καλή και φυσικά σε πρακτικό επίπεδο να σας προστατεύσουν από τη ζέστη, το κρύο και τους θορύβους. 

Η επιλογή για τον τύπο κουφώματος που θα χρησιμοποιήσετε ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και τον μηχανικό σας. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του σπιτιού ή της οικοδομής, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και φυσικά τις δεσμεύσεις που επιβάλλονται από την πολεοδομία. Ενα από τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιείται στα κουφώματα είναι το αλουμίνιο. 

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ελαφριά, αντέχουν στον χρόνο χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση και γι’ αυτό κυριαρχούν στην κατασκευή κουφωμάτων. Υπάρχουν πολλές ποιότητες κουφωμάτων αλουμινίου, με διαφορετικές τιμές, καθώς η ποιότητά τους εξαρτάται από το κράμα αλουμινίου που έχει χρησιμοποιηθεί, από τη μορφή των διατομών, από τη στεγανοποίηση των φύλλων, την ποιότητα των εξαρτημάτων που γίνονται οι συνδέσεις, τον τρόπο τοποθέτησης των τζαμιών, τον τρόπο σύνδεσης και ανάρτησης του κουφώματος, κ.ά. Αυτό που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η συναρμογή της κάσας με τα φύλλα. 

Επίσης, σημειώστε ότι σε παραθαλάσσιες περιοχές ή σε περιοχές με ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να παρουσιάσει μείωση στη στιλπνότητα της βαφής τους λόγω της επικάθισης ρύπων. Ενας καθαρισμός 1-2 φορές τον χρόνο είναι αρκετός ώστε τα κουφώματα να διατηρούν την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. 

Για να καθαρίσετε σωστά τα κουφώματα αλουμινίου πρέπει να προσέξετε κάποια σημεία, όπως όταν υπάρχουν βρωμιές που δεν φεύγουν, πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν για αυτό τον σκοπό στο εμπόριο, να μην χρησιμοποιείτε σκούπες ατμού, να μη χρησιμοποιείτε όξινα ή αλκαλικά απορρυπαντικά, σύρματα ή βούρτσες. 
Για τα λάστιχα στεγανοποίησης να χρησιμοποιείτε ουδέτερο απορρυπαντικό με κρύο ή χλιαρό νερό, τα κανάλια απορροής των υδάτων να καθαρίζονται πολύ εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα που θα απορροφήσει τη σκόνη μεταξύ λάστιχου και εξωτερικού κουφώματος και με ένα λεπτό ξυλάκι. 

Οσον αφορά τους μεντεσέδες και τους μηχανισμούς ανάκλισης, ένα περιοδικό λάδωμα θα βοηθήσει την καλή λειτουργία τους και θα τους δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης, μία φορά τον χρόνο καλό είναι να εξετάζουμε και τα υπόλοιπα μέρη του κουφώματος (βουρτσάκια, κλειδαριές, κ.λπ.) και να επεμβαίνουμε όταν υπάρχει ανάγκη (όπως για παράδειγμα το σφίξιμο μιας βίδας). 

Τα βασικά πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου
Ανάγκη ελάχιστης συντήρησης. Επιτυγχάνεται με έναν απλό καθαρισμό των κουφωμάτων και ιδιαίτερα των σημείων σύνδεσης των προφίλ. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με απλό νερό και σφουγγάρι. Ανά έναν μήνα μπορούμε να καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια του κουφώματος. Η μεγαλύτερη συχνότητα καθαρισμού θα πρέπει να είναι ανάλογη των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε περιοχή (περιοχές κοντά σε θάλασσα χρειάζονται συχνότερο καθαρισμό των κουφωμάτων). 

Το αλουμίνιο έχει τη δυνατότητα βαφής. Ακολουθώντας τις σύγχρονες επιταγές διακόσμησης τα προφίλ αλουμινίου μπορούν να έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ακόμη με την κατάλληλη επεξεργασία προσφέρονται και σε όλες τις αποχρώσεις του ξύλου για παραδοσιακή εμφάνιση. 

Τα κουφώματα αλουμινίου με τη χρήση κατάλληλων υλικών προσφέρουν μονωτικές ιδιότητες.Με ειδικά σχεδιασμένα συστήματα και υλικά η κατηγορία των θερμομονωτικών κουφωμάτων προσφέρει υψηλούς δείκτες θερμομόνωσης (διατήρηση της επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας χειμώνα - καλοκαίρι) και ηχομόνωσης. 

Προσφέρει μεγάλη αντοχή στον χρόνο και τη χρήση συγκριτικά ακόμη με οποιοδήποτε υλικό. 

Ανακυκλώνεται 100%. 

Οι πολλές δυνατότητες κατασκευής κουφωμάτων σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα (μεγάλα ανοίγματα, τοξωτά κουφώματα κ.ά.). 

Παράγονται ειδικού τύπου κατασκευές όπως αίθρια, υαλοετάσματα, κάγκελα και άλλες εφαρμογές - χρήσεις προϊόντων διαφορετικού καταναλωτικού χαρακτήρα. 

Κριτήρια επιλογής κουφωμάτων
Ποια είναι όμως τα κριτήρια για να επιλέξει ένας ιδιώτης το κατάλληλο κούφωμα. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου επισημαίνει κάποια γενικά επιχειρηματικά κριτήρια για την επιλογή των κουφωμάτων. 

Να προσφέρουν επαρκή φωτισμό, ηλιασμό, αερισμό των εσωτερικών χώρων.
Οι διαστάσεις του ανοιγόμενου τμήματος να εξυπηρετούν την επικοινωνία. 
Να προσφέρουν επαρκή θερμοπροστασία, ηχοπροστασία, ηλιοπροστασία, υγροπροστασία, ανεμοπροστασία, πυροπροστασία, να προσφέρουν ασφάλεια και να είναι ανθεκτικά στις συνθήκες για τις οποίες προορίζονται. 
Να είναι απλά στη λειτουργία τους. 
Να είναι αποδεκτά από αισθητικής άποψης, να συμφωνούν με την αρχιτεκτονική και τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του κτιρίου. 
Να μην έχουν αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης. 
Να προσφέρονται εγγυήσεις για την επισκευή και αντικατάστασή τους. 
Να έχουν λογικό κόστος αγοράς και συντήρησης. 

Λύσεις για κάθε ανάγκη και κάθε πορτοφόλι

Συρόμενα:
 Είναι μια μοντέρνα, πρακτική λύση που καλύπτει μεγάλα ανοίγματα, ενοποιώντας τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Είναι πρακτικά γιατί όταν ανοίγουν δεν καταλαμβάνουν χώρο. Στα χωνευτά συρόμενα, το τζαμιλίκι και το παντζούρι σύρονται μέσα στο κενό που σχηματίζουν δύο δρομικοί τοίχοι. Η θερμομόνωση στερεώνεται στον εσωτερικό τοίχο και το συνολικό πάχος της σύνθετης τοιχοποιίας φτάνει τα 35 εκ. Τα επάλληλα συρόμενα συνδυάζονται με ρολά, αλλά μειονεκτούν γιατί δεν ανοίγουν πλήρως. Ενα τμήμα τους παραμένει σταθερό και πάνω σε αυτό σύρεται το κινητό υαλοστάσιο. Τα συρόμενα κουφώματα μπορεί να κατασκευαστούν από αλουμίνιο, ξύλο ή PVC και γενικά αποτελούν την οικονομικότερη λύση. 

Ανοιγόμενα: Αποτελούν μια κομψή και κλασική λύση, ενώ με τους κατάλληλους μηχανισμούς προσφέρουν πλήρη στεγάνωση και θερμομόνωση, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα αερισμού του χώρου, με ανάκληση του ενός φύλλου. Τα δίφυλλα κουφώματα έχουν πλάτος 1,20 - 1,60 μ., τα τρίφυλλα μέχρι 2,30 μ., ενώ περισσότερα φύλλα φυσαρμόνικας καλύπτουν μεγάλα ανοίγματα. Τα ανοιγόμενα κουφώματα μπορεί να γίνουν και τοξωτά, αν το απαιτεί η αρχιτεκτονική μελέτη. Εξωτερικά προφυλάσσονται με ρολά ή παντζούρια. Τα παντζούρια κατασκευάζονται με ταμπλάδες, περαστές σανίδες ή ακόμη και με σταθερές ή κινητές περσίδες, οι οποίες επιτρέπουν τον αερισμό του χώρου, ενώ τα ρολά είναι μια πρακτική λύση για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων με απλό και οικονομικό τρόπο. 

Αν επιθυμείτε να βάλετε κουφώματα με ρολά, θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για το απαραίτητο ύψος των ανοιγμάτων στο χτίσιμο, καθώς το ρολό τοποθετείται πάνω από το κούφωμα αυξάνοντας το ύψος τού ανοίγματος κατά 20 - 25 εκ., ενώ το κουτί του μπορεί να παραμένει εμφανές στην πρόσοψη ή να καλύπτεται με ένα κούτελο-πρέκι από μπετόν. Οπως και τα συρόμενα έτσι και τα ανοιγόμενα κουφώματα μπορεί να κατασκευαστούν από ξύλο, αλουμίνιο ή PVC.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for Komotini Real Estate