13.7.10

Ακίνητα: Ψηλά στη λίστα νέων επενδυτών

Ψηλά στη λίστα των ξένων που ψάχνουν για ένα δεύτερο σπίτι στο εξωτερικό βρίσκεται η Κύπρος σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Worldwide Property Group.




Συγκεκριμένα, σε ερώτημα για αγορά ακινήτων στο εξωτερικό το 65% των ερωτηθέντων, που ήταν νέοι επενδυτές, θεωρεί πως τώρα πρόκειται για καλή εποχή ενώ το 62% μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς ακινήτου στο εξωτερικό. Στην πρώτη λίστα των προτιμήσεων, βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα η Φλώριδα ενώ ακολουθούν ευρωπαϊκές χώρες υψηλά στις προτιμήσεις όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος.



Από την έρευνα πάντως, διαφάνηκε πως η αγορά ακινήτων είναι η προτίμηση των νέων επενδυτών με διαφορά από όλες τις άλλες αφού 75% επέλεξε αυτήν την επιλογή. Αντίθετα, η επιλογή της επένδυσης σε μετοχές πάτωσε αφού συγκέντρωσε ποσοστό μόλις 2%. Από την άλλη, η επένδυση σε χρυσό κατέβαλε ένα ποσοστό 17%.



Ένας από τους λόγους, που οι νέοι επενδυτές επιλέγουν τα επενδύσουν σε ακίνητα είναι τα χαμηλά επιτόκια που δίδονται αυτήν την περίοδο αλλά και το γεγονός πως διαβλέπουν αύξηση των τιμών των ακινήτων τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for Komotini Real Estate