20.6.12

Οι Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα (!)


Picture 0 for Οι Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα (!)Το ενδιαφέρον των ξένων για τα ακίνητα στην Ελλάδα έχει αναζωπυρωθεί από τις αρχές του 2012, με τους μεσίτες να προβλέπουν πως οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα να μειωθούν ακόμη περισσότερο
Το θαυμαστικό στον τίτλο χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει κάποια επιφύλαξη στην αυθεντικότητα της έρευνας της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, και τούτο διότι μόλις εχθές μας έλεγε μεσίτης που δραστηριοποιείται στα Σκόπια, ότι οι εκεί επενδυτές περιμένουν να πέσουν ακόμη οι τιμές στην Ελλάδα. Αλλά και φοβούνται να αγοράσουν τώρα, διότι δεν γνωρίζουν σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, πόσο θα κοστίζει αύριο το ακίνητο που θα αποκτήσουν σήμερα.
Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, οι Βούλγαροι είναι ανάμεσα στους λίγους Ευρωπαίους που τώρα μόλις αρχίζουν να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό. Η μοντέρνα τάση εδώ και χρόνια έχει κυριεύσει τους Άγγλους, τους Ολλανδούς, τους Πολωνούς, τους Ρουμάνους, τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Ρώσους.
Το νέο κύμα όμως επηρέασε και τους Βουλγάρους, ιδιαίτερα «όταν στη γειτονική Ελλάδα οι τιμές των ακινήτων πέφτουν δραστικά και αντί 30 χιλιάδων ευρώ μπορεί να αγοράσει κανείς διαμέρισμα στις ακτές του Αιγαίου. Τώρα η Ελλάδα μετατρέπεται σε πόλο έλξης για τους επενδυτές στα ακίνητα απ’ όλο τον κόσμο», είπαν Βούλγαροι μεσίτες.
Το ενδιαφέρον των ξένων για τα ακίνητα στην Ελλάδα έχει αναζωπυρωθεί από τις αρχές του 2012, επιβεβαιώνει την τάση και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι μεσίτες ακινήτων προβλέπουν οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα να μειωθούν ακόμη περισσότερο - κατά 20%.
Οι Βούλγαροι αγοράζουν προ πάντων για προσωπική χρήση, για να περάσουν τις διακοπές, για καλύτερο τρόπο ζωής και καλύτερη θέση στην κοινωνία, επίσης για να παινευτούν ότι έχουν ακίνητο στο εξωτερικό, περιέγραψε τους λόγους για το ενδιαφέρον των Βουλγάρων για τα ακίνητα στην Ελλάδα σε ειδική συνέντευξη η κ. Πολίνα Στόικοβα, διαχειρίστρια μεσιτικής εταιρείας στον τομέα των ακινήτων.
Οι Βούλγαροι ψάχνουν να αγοράσουν ακίνητα διακοπών στις βόρειες ακτές του Αιγαίου, κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής, επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη χώρα τους. Αγοράζουν κυρίως διαμερίσματα με ένα υπνοδωμάτιο ή στούντιο εμβαδού 40-50 τ.μ., που μπορεί να βρει κανείς σε τιμές από 30 έως 50 χιλιάδες ευρώ στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία της Χαλκιδικής, διευκρινίζει η κ. Πολίνα Στόικοβα. – «Παρατηρείται ενδιαφέρον και για τα οικογενειακά σπίτια, οι τιμές των οποίων αρχίζουν από 150 χιλιάδες ευρώ, ιδιαίτερα για ωραία σπίτια κοντά στην παραλία ή με θέα προς τη θάλασσα».
Γιατί οι Βούλγαροι προτιμούν την Ελλάδα; «Πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα είναι θαυμάσιο μέρος για διακοπές. Η φύση, το κλίμα και το μακρύ καλοκαίρι είναι ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες. Η νοοτροπία, τα φαγητά, και η κουλτούρα σε γενικές γραμμές επίσης μοιάζουν πολύ με τα δικά μας, συνεχίζει η κ. Στόικοβα. Εξάλλου, τα ακίνητα στο βόρειο μέρος της Ελλάδας βρίσκονται στην ίδια απόσταση από τη Σόφια με τα ακίνητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Έτσι, για να φτάσει κανείς στο Αιγαίο του είναι απαραίτητες οι ίδιες ώρες».
Οι εύποροι Βούλγαροι αγοράζουν και ακίνητα ως δεύτερο σπίτι και στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 ωρών από τη Σόφια, με τιμές που κυμαίνονται από 200 έως 500 χιλ. ευρώ. Οι βουλγαρικές επιχειρήσεις επενδύουν και στην αγορά οικοπέδων για την οικοδόμηση παραθεριστικών συγκροτημάτων ή ξενοδοχείων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, λέγει η έρευνα.
Όπως επίσης, εταιρείες του τραπεζικού και του χρηματοπιστωτικού τομέα αγοράζουν κατοικίες στην Ελλάδα, όπου διαμένουν οι υπάλληλοί τους κατά τις διακοπές. «Έτσι, οι Βούλγαροι δεν υστερούν πια από τις μοντέρνες ευρωπαϊκές τάσεις να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό», καταλήγει.

πηγή: μακεδον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for Komotini Real Estate