14.2.11

Στο κενό τα στεγαστικά του ΟΕΚ

Άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τις 40.000 αιτήσεις επιδότησης ενοικίου δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων στον Οργανισμό θα συνεχιστεί το «πάγωμα» των στεγαστικών προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι σε εκκρεμότητα παραμένουν από το 2009 30.000 αιτήσεις επιδότησης ενοικίου, ενώ άλλες 10.000 αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια δεν έχουν προωθηθεί και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιηθούν.

Παράλληλα, εκατοντάδες άλλοι δικαιούχοι αναμένουν στο… ακουστικό τους, καθώς εξαιτίας της αναστολής των προγραμμάτων δεν υπέβαλαν καν αίτηση…

Η αδυναμία του ΟΕΚ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του οφείλεται στο γεγονός ότι το ΙΚΑ δεν έχει καταβάλει, ως όφειλε, 2 δισ. ευρώ στον Οργανισμό, με αποτέλεσμα οι οφειλές του προς τις τράπεζες για το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου 60.000 δανείων δικαιούχων που έχουν αποκτήσει κατοικία μέσω τράπεζας, να ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του έτους, ενώ ταυτόχρονα ο κοινωνικός πόρος μειώθηκε κατά 30% (άρθρο 42, Ν.3863/2010).

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καλούν:
Την κυβέρνηση να αποσύρει τα όποια σχέδια κατάργησης της στεγαστικής πολιτικής και να ανοίξει τις πόρτες του ΟΕΚ στους δικαιούχους του,τα αρμόδια συλλογικά όργανα να πράξουν το αυτονόητο και να διεκδικήσουν με κάθε μέσο, ένδικο και μη, την απόδοση των τρεχουσών εισφορών και την άμεση τμηματική αποπληρωμή του χρέους από το ΙΚΑ και το σύνολο των κοινωνικών φορέων να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών στην απόκτηση αξιοπρεπούς στέγης, κυρίως σήμερα, που οι συνθήκες καθιστούν κάτι τέτοιο απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for Komotini Real Estate